Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misslyckad avreglering

Annons

Nu måste politikerna infria sitt löfte om lägre priser på elen. Stoppa avregleringen omedelbart! Elbolagen har förbrukat förtroendet som är kört i botten. Vattenfall, e-on och Fortum kammar hem miljarder samtidigt som vi tvingas betala alltmer för elen. På ren svenska är elen åt h-vete för dyr! Kostnaderna har sedan avregleringen fördubblats.

Detta var ett synnerligen dumt område att avreglera. Elen är ett område som är viktigt för samhällets alla funktioner. Nu måste riksdag och regering ingripa och bilda ett statligt bolag som ska sköta elproduktionen i Sverige i framtiden.

Svenska folket har rätt att kräva folkomröstning i denna viktiga fråga. Jag är säker på att det politiska parti som har elen på sitt valmanifest kommer att få många röster.

Riksdagsmän på dalabänken, reagera och gör något nu! Detta är en fråga som är helt opolitisk, det är ren sakpolitik. Självklart är avregleringen bidragande orsak till de kraftiga prisökningar vi har. Låt miljarderna rulla och komma oss konsumenter tillgodo.

GEORG HOLMQVIST, JUNILISTANSYMPATISÖR, GAGNEF

Mer läsning

Annons