Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missionskretsen i Norbo 100 år

Annons

Det kom nära hundra personer till Norbo missionshus i söndags för att fira hundraårsjubileet.

Tidningen fanns på plats precis som för 80 år sedan då templet invigdes efter att ha byggts om på den gamla grunden.

Missionshuset är en del av den religiösa väckelserörelse som nådde Silvberg under senare hälften av 1800-talet. Det finns uppgifter om att det hölls friluftsgudstjänst i Norbo så tidigt som 1875.

Väckelsen nådde en gryende folkrörelse i Silvberg som hade sin höjdpunkt på 1920- och 30-talen. I dag finns bara fyra medlemmar kvar i Norbo: Berta och Erik Reyier, Greta Gustafsson och Karin Gustafsson.

Alla var på plats i söndags då barn och barnbarn till de som en gång byggde upp missionskretsen återvände hem för att tillsammans med sommargäster fira gudstjänst och de hundra åren.

För gudstjänsten svarade Ragnar Gustafsson, uppväxt i Norbo och numera pastor i Nässjö. Son till Karin Gustafsson, 91 år, som fick lyssna både på sonen och barnbarn som sjöng.

Predikotexten var Intet nytt under solen och frågan är om något liknande som Norbo missionskrets någonsin kommer att återuppstå?

På plats, som alltid, fanns Erik och Berta Reyier. Berta i köket och Erik på språng för att hjälpa till med bland annat fika och tipspromenad som inramade högtidsdagen.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons