Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlande arbetsgivare

Annons

Konsultfirman Helseplan har blivit ett hatobjekt i Västerbergslagen. Det är oförtjänt. Deras affärsidé är att leverera en uträknad nedskärning värd det beställaren har beställt, det vill säga 25 miljoner i Västerbergslagens närsjukvård denna gång. Oklart är varför man inte använder landstingskansliet till detta. Där häckar ett flertal avsuttna chefer som borde kunna användas som räknenissar. Materialet finns ju i landstingets egna datorer.

Helseplans uträkning lämnas sedan för bearbetning av lokala chefer och läkare för att slutprodukten ska kunna kallas ett lokalt förslag. Det vill säga ett beordrat förslag under galgen. Var och en vill helst skära hos någon annan. Befolkningens och patienternas behov av lokal sjukvård har givetvis gått förlorat redan på Helseplans nivå i processen.

Då är det dags att plocka ut en godbit i valtider - i detta fall akuten - ur det "lokala förslaget" och lämna ett jättehål i den kostnadsminskning man själv har beordrat. Beloppet 25 miljoner förefaller misstänkt avrundat, särskilt med hänsyn till att man inte ens är överens på politisk nivå om landstingets överskott år 2005. Där svajar det på ännu mer pengar.

Man kan fundera över landstinget som arbetsgivare. Utvecklingen på Scania i Falun efter nedläggningsbeslutet har väckt ett visst uppseende. Uppgivenhet, depression och kanske trots utbröt och produktionen sjönk katastrofalt för företaget. I Västerbergslagen har företagsledningen (landstinget) misshandlat sin sjukvårdsorganisation länge genom att skapa förvirring och undergräva framtidstron.

Ingen läkare vill längre vara chef. Alla verksamheter på vårdcentraler och lasarettet har andra chefer än läkare. Nyrekryteringen av läkare över huvud taget till området har upphört och till stor del ersatts av stafetter. Inom ett fåtal år avgår fem à sex trogna stöttepelare inom läkarkåren med pension inom primärvården och på lasarettet.

Det finns cyniska betraktare som tror att en del krafter avvaktar ett insomnande av orken i sjukvården i Västerbergslagen - en sorts organisationens anorexia. Jag vill ännu inte dela det synsättet. Efter att ha talat med en del ännu aktiva kollegor tar jag ett tydligt intryck: Man flinar åt Dalarnas läns landsting i läkarkretsar ute i landet.

Det finns 19 personer som är distriktsläkare i Västerbergslagen. Fyra har heltidstjänst. Ingen är verksamhetschef. Jourverksamheten är till större delen stafettbemannad.

Hela vårdcentralen Ludvika Norra är avsedd för sex heltidsläkartjänster och bemannas nu av en stafett motsvarande tre läkare.

Inom primärvården saknas 40 procent av läkarbemanningen. Situationen bland specialisterna är likartad. Stafetter täcker en del av detta och dessa läkare är oftast väl kompetenta.

Läkarbytena är dock besvärande för många patienter och innebär medicinska risker särskilt vid större och komplicerade utredningar. Det blir lätt hack i både kommunikationen och den medicinska tankegången. Det finns 400 sjukvårdsarbetare i landstingets sjukvård i Västerbergslagen. Arbetsgivaransvaret har 83 valda ombud i landstingsfullmäktige och störst ansvar de 45 som utgör den politiska majoriteten.

Jag påstår att denna församling misshandlar många av de 400 år efter år i brist på långsiktigt tänkande och beslut. Följderna blir allt allvarligare.

BERTIL MATTSSON, BERTIL MATTSSON ÄR FÖRE DETTA ÖVERLÄKARE VID LUDVIKA LASARETT. HAN ÅTERKOMMER MED FLER INLÄGG I ÄMNET.

Mer läsning

Annons