Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade sambo

Annons

Under måndagen behandlade länsstyrelsen en begäran från Rågsvedens såg om fem miljoner kronor i utvecklingsbidrag.

Sågverket planerar att satsa omkring 21 miljoner kronor i ett nytt hyvleri under förutsättning att länsstyrelsen beviljade det begärda bidraget. Rationaliseringar inom sågverket har lett till att delar av personalen blivit övertalig och istället för friställningar vill företaget nu skapa arbetstillfällen i ett nytt hyvleri.

Länsstyrelsen prutade bort 800 000 kronor av den begärda summan och beviljade företaget ett bidrag på 4,2 miljoner.

Per-Erik Andersson, som är en av sågverkets ägare, säger att företagsledningen ännu inte hunnit diskutera om prutningen av det begärda bidraget påverkar deras beslut om den nya satsningen.

Sönderslagna

reklamskyltar

VANSBRO. Under natten till söndag har vandaler roat sig med att krossa reklamskyltar vid Shells automatstation i Vansbro. Troligen rör det sig om samma person eller personer som krossat flera av rutorna på pumparna vid OK-Q8.

På tallriken

under vecka 36

VANSBRO.Pensionärsmat:

Bergheden. Ti: Korvrätt med ris eller potatis. Ons: Lasagne. To: Soppa. Fre: Pytt i panna. Lö-sö: se Bäckaskog.

Bäckaskog och Söderåsen. Ti: Husets fisk. Ons: Lasagne. To: Grönsakssoppa och pudding. Fre: Pytt i panna och ägg. Lö: Biff à la Lindström, fruktkräm. Sö: Dillkött, romrussinmousse och grädde.

Solgärdet. Ti: Korvrätt. Ons: Fiskgratäng. To: Soppa och pudding. Fre: Palt och fläsk. Lö: Kålpudding. Sö: Dillkött. lingonmousse.

Legoland. Ti: Korv stroga-noff med ris. Ons: Fisk. To: Blomkålssoppa och pudding. Fre: Pytt i panna. Lö: Kålpudding. Sö: Dillkött.

Skolmaten:

Ti: Korvrätt med ris eller potatis. Ons: Lasagne. To: Soppa. Fre: Pytt i panna.

Mer läsning

Annons