Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel och svineri

Annons

Fyra fall av misshandel ägde rum på stan och ett utanför Mannes loge i Svärdsjö.

Två ungdomar togs in av polisen för våldsamt motstånd.

Vid läroverksparken hade många ungdomar kommit för att fira sin examen.

Spåren de lämnat efter sig var dock inte roliga att skåda, ett svineri utan dess like, säger folk som fick ta reda på ölburkar och annat efter festen i parken.

Sent på kvällen tog sig allt fler ungdomar in till centrum. Efter midnatt var det massor av unga som festade i de centrala delarna av staden.

Vakthavande hos polisen, säger att det trots allt var bättre än man hade färväntat sig.

Sex socialarbetare fanns ute på stan, tillsammans med ett 50-tal föräldrar, som ingick i den organiserade vandringen på stan.

Den senaste veckans skriveri om den förväntade "fyllefesten" bland ungdomar på stan hade fått många föräldrar att reagera och ge sig ut på stan.

Dessutom var folk från Röda korset, kyrkan och KRIS ute.

- Föräldrarvandringen hade definitivt stor betydelse för att det var någorlunda städat på stan, säger Per Andersson som jobbar på Dialogen på socialförvaltningen.

- Visst såg vi mycket fylleri, själv var jag med och tog hand om en 13-åring som var så berusad att han inte visste vad han hette.

- Vi hade också ungdomar som blev skjutsade till akuten, säger Per Andersson, som trots allt tycker att det inte var lika illa, bland yngre ungdomar som det var under Falukalaset för en vecka sedan.

Per berättar att föräldrarvandringarna kommer att fortsätta under folkmusikfestivalen och fredagen före skolstarten i augusti.

Vid Dragplåstret på Lugnet var det som vanligt lugnt och städat.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons