Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missbrukare fick nej till dykutbildning

Annons

En 37-årig man, ursprungligen från Borlänge, ville ha en dykutbildning med i behandlingen för sitt narkotikamissbruk. Det ansågs för dyrt av kammarrätten då han inte prövat den vård som erbjudits honom av Borlänge kommun.

Mannen har vårdats på Västkustfamiljens behandlingshem i Rävlanda efter ett fängelsestraff för grovt narkotikabrott. Då han ansökte om förlängt boende bifogades en vårdplan där en dykutbildning ingick i behandlingen. Den skulle pågå i 18 månader för en kostnad på 600 000 kronor som socialtjänsten i Borlänge skulle stå för. Den 37-årige mannen ville stanna på behandlingshemmet och hävdade i rätten att om han återvände till Borlänge skulle han falla tillbaka i missbruket.

Kammarrätten upphävde länsrättens beslut att låta mannen få fortsatt behandling i Rävlanda samt betald dykutbildning av socialnämnden i Borlänge.

I stället ska mannen få den vård som Borlänge kan erbjuda. Om han inte vill tillbaka till Borlänge finns det möjlighet för kommunen att köpa behandling i en annan kommun.

JOHANNA BJÖRKLUNDS

Mer läsning

Annons