Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missat budskapet

Annons

Hur kan någon rösta på moderaterna? Har man inte förstått deras underliggande budskap? Man går ut med att lova sänkta skatter, som de lägst betalda inte har någon nytta av. I stället för att ifrågasätta de anställdas rätt till facklig organisation, siktar moderaterna in sig på trygghetssystemet. Sänkta bidrag bland annat arbetslöshets- och sjukersättning är en hörnstolpe i den ekonomiska politiken.

Tillsammans med lägre skatt ska de sänkta bidragen göra att det lönar sig bättre att arbeta anser man. Det sker i så fall till priset av sänkta lägsta löner. I takt med att trygghetssystemen urholkas kommer det finnas allt fler som tvingas acceptera villkor betydligt under dagens.

De fackliga organisationerna kommer att ha mycket små möjligheter att bjuda motstånd. Sverige skulle precis som till exempel USA och Storbritannien få en grupp "arbetande fattiga" som trots heltidsarbete inte har en rimlig standard. Kursen mot större löneskillnader och mer utrymme för marknadskrafter ligger dock fast hos moderaterna.

Mera ljus

Jag läste i Falu Kuriren att Ulrika Bergvall i Svedjan, Gagnef, kom med förslaget att Djurås ska bli mera upplyst genom att man sätter ljusslingor i en stor gran vid vägen.

Det skulle inte förvåna mig om hon fick igenom detta, allt för Djurås.

Men att få en lampa vid en mörk väg i Mockfjärd, det går inte för sig. Det sades att varannan lampa skulle släckas för att spara ström, det skulle vara intressant att veta hur många lampor som har släckts.

VAKNA UPP

Mer läsning

Annons