Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missad musikupplevelse

Annons

Polar Music Prize har än en gång misslyckats nå en viktigt målgrupp; barnen.

SVT visar varje år Nobelfesten på bästa sändningstid.

Barnen runt om i landet har sina egna fester på skolor. Det visar sig att barnen är medvetna om hur viktigt Nobelpriset är.

Däremot så är barnen inte så medvetna om Polar Music Prize.

TV4 väljer att visa en eftersändning av Polar Music Prize så sent som klockan 22.30. Detta ger inte barnen en chans att få en möjlighet att se vem som har vunnit Polarpriset. Barnen ska lära sig om de olika personer som har bidragit med en viktig insats i musikens historia.

Barnen är vår framtid. Det är upp till oss att se till att de får en chans att bevara musikens kultur och dess historia. Genom media har man en mycket stark möjlighet att visa det som är bra och viktigt i svensk kultur. Polar Music Prize är, utan tvekan, ett av världens viktigaste priser som representerar musikens starka sidor.

Jag är mycket glada att mina föräldrar valde att visa mig de program som visades på PBS i USA. Där hade man möjligheten att se och lyssna på Boston Pops med John Williams. Det var mycket bra musik som spelades.

Programmet visades klockan 8 på bästa sändningstid.

Vi har världens största chans att visa barnen en del av musikens bästa musikanter. Det kan ge ett stort intryck för barnen, även om de är inte medvetna om det i förstone.

Visa intresse för att TV4 ska sända Polar Music Prize på bästa sändnings tid. Skicka brev till TV4.

ANDREAS ULANOWSKY

Mer läsning

Annons