Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Miss i planeringen" att Jérnet inte erbjöd lagad mat

Annons

För drygt en vecka sedan beslutade länsrätten att inte medge inhibition av socialnämndens beslut, i början av mars, om att återkalla restaurang Jérnet Bar & Matsals tillstånd att servera alkoholdrycker.

Ärendet överklagades därefter till kammarrätten och föredrogs inför kammarrätten under måndagen.

I sina skäl till återkallandet av Jernets serveringstillstånd pekade socialnämnden på att bolaget saknade kassabokföring, att lagad mat inte alltid tillhandahållits samt att rabatter i prissättningen på spritdrycker förekommit.

Utöver presenterat material till länsrätten har Jérnet, i sitt besvär till kammarrätten, hänvisat till ett yttrande från Mora revisionbyrå, som sedan 1999 anlitats för Jérnets bokföring.

Enligt revisionbyråns yttrande har Jérnet en fungerande kassabokföring och av redovisade kassarutiner har det varit lätt följa redovisningen. Det framhålls dessutom att bolaget följt de krav på kassaregister som finns föreskrivna enligt lag sedan den 1 juli 2003. I besväret till kammarrätten poängteras att före detta datum fanns inte dessa krav på kassaregister enligt alkohollagen.

Dessutom påpekas, i besväret till kammarrätten, att Jérnet haft tillgång till lagad mat på sen kvällstid vid flera inspektioner, men att det inte förekom vid kontrollen den 19 juli förra året, vilket var en olycksalig miss i planeringen.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons