Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minsta teleoperatören inleder priskrig på mobilsamtal

Annons

Med gratissamtal inom det egna nätet och mycket låga minutpriser till andra mobilnät, inleder mobiloperatören 3 priskrig på mobilmarknaden.

-Om sex månader köper ingen vettig människa en ny GSM-telefon, säger 3:s nye vd Shlomo Liran i en TT-intervju.

Med knappt tre månader på jobbet som vd för Sveriges minsta teleoperatör 3 har han lärt sig om inte en klingande svenska så åtminstone att det är dyrt att ringa mobilt.

-Sverige är utan vidare ett av världens dyraste länder att ringa mobilt i. Märkligt att folk finner sig i det och det är möjligt bara för att Telia och Tele2 har så stark ställning. säger han till TT.

Det har han i och för sig betalt för att säga, men han får också stöd av tillgänglig statistik. Inte heller låter han sig imponeras av diverse erbjudanden.

-Man pratar om gratistjänster, men det är mest trixande. Först kostar abonnemanget och därefter kostar det ändå för varje minut och lågpriset gäller inte när telefonen behövs som bäst, dundrar han.

Operatören 3 kom i gång i maj förra året och sedan dess har någonstans mellan 20 000-30 000 abonnenter anslutit sig. Det imponerar föga mot till exempel Telia som i dagsläget har bortåt 3,8 miljoner mobil-kunder. Bristande kvalitet på mobiler och dålig täckning utanför storstäderna har knappast hjälpt till för att öka intresset.

När nu också Telia dragit i gång sitt 3G-nät hoppas 3 att intresset för nymodigheten ska ta fart. Men det är inte mobilt internet som ska dra kunder. Det är vanligt prat som ska locka. (TT)

TT

Mer läsning

Annons