Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst sju dödade i helgtrafiken

Annons

Helgens trafikfacit blev mycket mörkt, särskilt för motorcyklister.

Minst sju personer dödades, varav fyra i mc-olyckor, och flera skadades svårt.

En kvinna i 60-årsåldern omkom i en motorcykelolycka vid Ekträsk, cirka tre mil norr om Vindeln på söndagsförmiddagen.

Kvinnan var passagerare på mc:n som kördes av en man, även han i 60-årsåldern. När några rävar plötsligt sprang upp på vägen väjde han och körde av vägen. Kvinnan avled medan mannen skadades allvarligt.

En 86-årig kvinna omkom när en taxi krockade med en älg natten till söndagen på riksväg 44 utanför Trollhättan.

Vid sjutiden på söndagsmorgonen fick en man i 25-årsåldern svåra skador sedan han i hög fart kört av E|18 vid Barkarby, nordväst om Stockholm. Enligt polisen var bilen stulen.

Sent på lördagskvällen omkom en norsk man i 35-årsåldern norr om Strömstad. Ytterligare tre personer skadades.

Norrmannen körde av vägen och in i en bergvägg.

I en mycket svår olycka på E|14 utanför Östersund vid 17.30-tiden på lördagen dödades en kvinna i 40-årsåldern. En man och två små barn skadades allvarligt.

En bil skulle göra en U-sväng genom en öppning i mitträcket när en annan bil rammade den i sidan.

I Stockholmsområdet avled en 31-årig man sedan han med mc krockat med en bil på Örbyleden söder om Stockholm på lördagseftermiddagen.

Ännu en motorcyklist omkom när han körde av vägen vid elvatiden på lördagsförmiddagen i Västra Harg i Mjölby kommun. Mannen var död när ambulans kom till olycksplatsen.

Och ytterligare ett liv krävdes i motorcyklisternas led när en 20-årig man körde omkull tidigt på lördagsmorgonen i Landeryd i Hylte nordost om Halmstad. Bak på mc:n åkte en 15-årig flicka, som fick kraftiga skrapskador.

En 24-årig man skadades mycket svårt när han gående blev påkörd av en bil på en väg i Ringarum, öster om Linköping vid tvåtiden natten till lördagen. Mannen vårdas i respirator på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

TT

Mer läsning

Annons