Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst sex döda i bussolycka

Annons

Minst sex människor har omkommit och minst tio personer har skadats allvarligt i en krock mellan två bussar på väg 288 norr om Uppsala i närheten av Rasbo. 42 personer har fått lättare skador. De flesta är chockade.

Samtliga skadade har förts till Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

Enligt Aftonbladets nätupplaga var det buss nummer 811 på väg från Öregrund mot Uppsala som kolliderade med buss 811 på väg åt motsatt håll.

Vädret vid olycksplatsen är nollgradigt och det snöar. Olyckan har inträffat på en raksträcka med skog på båda sidor. Bussarna ligger vid sidan av den södergående körbanan, uppger TT:s reporter på platsen.

Enligt räddningsledningen har alla överlevande transporterats från olycksplatsen. Strax efter klockan nio anlände rättsmedicinare för att se till att döda kunde transporteras från platsen.

Vid olycksplatsen finns fortfarande minst fyra ambulanser, polis och räddningsmanskap. Från avspärrningen syns bara den ena av bussarna vars hela framruta och sida är bortsliten. Personal från Uppsala räddningstjänst skulle just i dag haft en konferens om bussolyckor, en konferens som snabbt fick inställas.

Stämningen vid olycksplatsen är tryckt, men räddningstjänsten anser att arbetet under de svåra omständigheterna har gått bra.

Ett kriscentrum upprättades i Stavby gård för dem som klarade sig utan skador eller fick lindriga skador.

Mellan 40 och 50 personer har tagits om hand. Lorentz Ståhlberg, kyrkoherde i Stavby församling, uppger att stämningen var förhållandevis lugn.

Samtliga med lättare skador har nu förts vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Sture Jonsson, informationschef på Upplands Lokaltrafik, berättar att Upplands lokaltrafik dragit i gång sin krisgrupp och försöker få fram ett telefonnummer dit oroliga anhöriga kan ringa.

TT

Mer läsning

Annons