Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst fem flickor sexuellt ofredade

Annons

Två nya polisanmälningar gjordes under måndagen. En av dessa gäller ett ofredande som enligt uppgift ska ha ägt rum på Skolgatan nära Vasaskolans låg- och mellanstadium. Där ofredades en annan flicka så sent som under förra onsdagen.

Den andra anmälan kommer från en familj i Harnäs där mannen på måndagen ofredade en flicka som kom promenerande längs Harnäsvägen.

– Tillvägagångssättet är det samma som tidigare, säger polisinspektör Annelie Gustafsson.

– Han kör upp bredvid flickorna med nedvevad sidoruta och ropar till dem för att få uppmärksamhet. Han är helt naken nedtill. Vid de två senaste tillfällena är det ensamma flickor som har utsatts för ofredande.

Vad som hittills är klarlagt i sammanhanget är att Volvon är av nyare modell med silvergrå lackering. Den ägs enligt polisen av en 35-åring hemmahörande i Västerås.

Har ni varit i kontakt med bilägaren?
– Nej, vi måste nämligen vara mycket försiktiga med det här ärendet så vi inte ställer till ett elände för någon, säger utredningschefen vid kriminalen i Ludvika, Uno Hane.

– Om man ger sig på någon och det sedan skulle visa sig vara alldeles galet är det mycket illa. Vi kan ju inte veta om det är ägaren eller någon annan som kör omkring och håller på så här.

Kan mannen vara farlig. Finns det risk för att han förgriper sig på någon flicka?

– Han behöver inte vara farlig men man vet ju inte vad som kan bli nästa steg. Förmodligen räcker det för en sådan person att han bara får vifta med ”den” och sedan gör han inget mer.

Trots att det ännu inte förekommer någon aktiv spaning efter den så kallade Volvomannen är polisen långt ifrån overksam.

Bland annat hänvisar Hane till att det pågår inre spaning med slagningar i olika register i regi av en civilanställd person i polishuset.

Hennes uppgift är att sammanställa alla uppgifter kring fenomenet och tittar på vad som har hänt. Avsikten är att materialet senare ska kunna ligga till grund för en kommande förundersökning.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons