Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 25 döda vid attentat i Ramadi

Annons

Minst 25 personer dödades och 44 skadades när en självmordsbombare lät sin tankbil explodera i utkanterna av Ramadi i Irak på tisdagen.

Explosionen inträffade vid en poliskontroll nära ett stort antal butiker, cirka tre kilometer norr om staden, som ligger i den oroliga provinsen al-Anbar. Bland de döda fanns både poliser och civila, uppgav polis på platsen.

Tidigare på tisdagen hade en al-Qaida-knuten terrorgrupp tagit på sig attentatet mot amerikanska soldater i Diyala-provinsen i måndags. Attacken _ då en självmordsbombare körde in med sin lastbil på en amerikansk bas _ var den dödligaste mot USA-trupperna i Irak sedan december 2005.

Minst nio amerikanska soldater dödades och ytterligare 20 skadades, enligt amerikanska uppgifter. Terrorgruppen Iraks islamiska stat hävdade å sin sida i ett uttalande på en islamistisk webbsida att minst 40 personer dödats.

Senast så många amerikaner dödats i en och samma attack i Irak var för knappt ett och ett halvt år sedan, då tio marinkårssoldater dödades av en utplacerad vägbomb nära al-Falluja.

I Diyala har oroligheterna tilltagit på senare tid i takt med att USA-militären och irakiska säkerhetsstyrkor trappat upp sin offensiv mot milisgrupper och upprorsmän i Bagdad.

På tisdagen dödades ytterligare minst sex människor i Diyalas provinshuvudstad Baquba, när beväpnade män iklädda irakiska arméuniformer gick till attack och brände ner fem hus.

I Bagdad exploderade två bilbomber på en parkering utanför Irans ambassad. Sex civila skadades.

TT

Mer läsning

Annons