Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 100 SAS-flyg ställs in

Annons

Strejken bland kabinpersonalen skapar kaos på Köpenhamns flygplats Kastrup.

Minst 100 SAS-flygningar ställs in under dagen.

Under gårdagen drabbades omkring 10|000 resenärer av strejken. 400 av dem måste övernatta på flygplatsen då SAS inte lyckats få fram hotellrum i Köpenhamn.

Strejken tvingade i går SAS att ställa in 113 avgångar.

Hur många svenska resenärer som drabbades av strejken när deras anslutningsflyg i Köpenhamn ställdes in hade SAS Sverige inga uppgifter om.

Hon sade att bolaget gör vad man kan för att boka om så många resenärer som möjligt till andra flyg. SAS Danmark meddelade på sin hemsida att resenärer som drabbades av strejken också kunde begära pengarna åter.

Alla resenärer som har biljetter bokade med SAS uppmanas att hålla sig informerade om förseningar och inställda avgångar via Kastrups hemsida. Hälften av SAS avgångar mellan Sverige och Danmark har dansk besättning och riskerar därmed att ställas in om strejken fortsätter under onsdagen.

Bland morgonflygningarna från Stockholm till Köpenhamn är planen med avgångstider 8.25 och 9.25 inställda.

Det är mycket folk ute på Arlanda, konstaterar hon.

Enligt SAS Danmarks hemsida är också två morgonflyg från Göteborg till Köpenhamn inställda.Det danska kabinfacket är missnöjt med det kabinavtal som ingår i det stora avtalsförslag som riksförlikningsmannen presenterat och som sannolikt kommer att godkännas av parterna på den privata arbetsmarknaden.

TT

Mer läsning

Annons