Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minoritetens hotagerande

Annons

Kvinnismens företrädare den karlaktiga madame Wetterstrand är en svamlande åderlåtare vars kvinnosyn inte tillåter en naturlig jämställdhetsutveckling mellan karriärkvinnor och kvinnor samt mellan kvinnor och män.

Tänk er om männen skulle skrika ut sitt missnöje lika högt och lika osolidariskt som kvinnan Wetterstrand gör - jo, då skulle kalabaliken bli fullständig - åtföljd av 80-procentig overksamhet inom industrin och brottsstatistiken skulle skjuta upp i oberäkneliga höjder. Allt orsakat av oss män naturligtvis.

Det tycks vara så att den kvinnliga modersrollen håller på att suddas ut och att det viktiga i en kvinnas liv har blivit att kämpa för ett kvinnligt liv i en mansroll.

Även vi män är så pass intelligenta att vi försöker skapa jämställdhet och likaberättigande mellan män och kvinnor samt mellan pojkar och flickor och även inom de båda könen!

Madame Wetterstrand och Sir Eriksson har redan ställt till för Stockholmarna och för Stockholmsbesökarna någonting som inte kan kallas för jämställdhet men väl för ofrihet i orons tecken. Samtycke till åtgärden fick man genom hot om uteblivning av samarbetet med (s) och (v), inte genom intelligenta diskussioner om en icke kontroversiell lösning.

Detta visar hur demokratin fungerar genom minoritetens hotagerande i ett överenskommet samarbete och mot berörda folkets vilja.

OLAVI TIMONEN

Mer läsning

Annons