Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

Annons

Hans-Åke Johansson, "HÅJ:en", anställdes vid polismyndigheten i Dalarna den 1 juli 2000 efter det att hans förutvarande arbetsplats, Dalregementet, lagts ned.

Hans-Åke placerades vid den Tekniska roteln i Falun som ammunitionstekniker. Det stod snart klart vilken tillgång polismyndigheten fått i Hans-Åke. En skicklig yrkesman som kom att arbeta med vapenundersökningar i brottmål, brottsplatsundersökningar där skjutning förekommit, röjning och tillvaratagandet av olika sprängämnen.

Han var även utbildad vapentekniker och svarade för besiktning av tjänstevapen, samt var instruktör vid skjututbildningar.

Hans-Åke var en erkänt duktig pedagog och utbildare. Det var ingen som "somnade till" under hans utbildningar. Han var en stor humorist och spred glädje omkring sig, ständigt med glimten i ögat. En trygg och god kamrat, en verklig kompis att lita på var Hans-Åke.

Förstämningen blev stor, då Hans-Åke plötsligt drabbades av sjukdom. Det var så overkligt att den stora, starka och trygga Hans-Åke var sjuk.

Han kämpade länge, men sjukdomen ville inte ge med sig och den 27 juni 2004 avled Hans-Åke.

Dödsfallet väckte stor sorg, saknad och förstämning bland arbetskamraterna. Våra tankar går också till Hans-Åkes familj, som han hade stor kärlek till och ofta talade om, samt till alla jaktkamrater och medarbetare på den förra arbetsplatsen, Dalregementet.

Vi vill tacka Hans-Åke för den tid vi fick ha glädjen att ha honom bland oss. Vi önskar att han får vila i frid på den vackra, skogsinbäddade kyrkogården vid Boda kyrka.

ARBETSKAMRATERNA GENOM LARS-ERIK JANSON

Mer läsning

Annons