Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ministern tog tempen på unga inför valet

Annons

- Hur många får rösta? Hur många ska gå och rösta?

Idrottsminister Ulrica Messing testade i går eftermiddag valtemperaturen bland eleverna på Martin Koch gymnasiet. Vid handuppräckningen visade sig att många var röstberättigade. Men inte alla skulle gå och rösta.

Idrottsministern berättade för gymnasieeleverna om sitt egna politiska engagemang och vad detta inneburit för henne.

Ulrica Messing redogjorde för sin politiska ilska som 15-åring i Hofors. En ilska som började i SSU och som gick så långt som till regeringskansliet.

Att ungdomligt engagemang modell 2000-tal också innebär funderingar om skatter och välfärd fick ministern också känna på vid sitt besök i Hedemora.

I Martin Koch gymnasiet fick Ulrica Mässing svara på frågor kring allt från de långa vårdköerna, om landstingspengar ska gå till kultur, Sveriges engagemang i FN för de fattiga länderna samt om gymnasiets kursutbud är en bra modell.

Frågorna var också flera kring makens OS-resa tillsammans med sin hustru. En resa som kostade skattebetalarna 34 000 kronor.

- Under de drygt sex år jag varit statsråd har min man följt med på tre resor. När jag träffar andra idrottsministrar och samtidigt representerar Sverige i olika sammanhang har dessa med sig sina respektive. Vi har blivit allt mer återhållsamma när det gäller resor och representation, förklarade Ulrica Messing

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons