Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minister på besök

Annons

Hon började med ett anförande vid en konferens i Brunnsvik. Klockan 11.00 skulle Barbro Holmberg klivit in i Migrationsverkets lokaler i gamla tingshuset i Ludvika. Men dalaenhetens chef Majvor Skoglund och övrig personal fick vänta ytterligare en halvtimme innan ministern anlände tillsammans med presssekreterare och partiombudsman från Dalarna.

- Jag har väldigt bråttom, men jag vill gärna höra om verksamheten och asylsituationen i Dalarna, förklarade Holmberg innan hon slog sig ned i Tricia-Guildinspirerat färgskönt personalrum.

Majvor Skoglund är enhetschef för de två kontoren i Dalarna, Ludvika och Hedemora. Med många år i verksamheten har hon sett tendenser i olika riktningar.

Ludvikaenheten har 13 anställda, som ansvarar för 550 asylsökanden.

- I Dalarna har vi tagit emot asylsökande länge, vi började 1988, berättade Skoglund för ministern som undrade om Ludvikaenheten har några problem.

- Nja, problem har man väl alltid, men jag tycker inte att det är några större. Det var väl det köpmännen här tog upp för ett tag sedan, om snatterier. Det visade sig att de varit dåliga på att anmäla. Nu har det blivit mer noggrant och det verkar ha blivit bättre.

Majvor Skoglunds funderade sig fram till en betydande problemorsak som hon delgav ministern.

- Det stora problemet vi har är - vi har inga poliser! Poliser är en bristvara. Då måste vi få hjälp från Borlänge och det tar tid.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons