Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minirink blir klar i sommar

Annons

- Vi har satt upp nya stolpar och armaturer. Men övriga jobb som schaktningen och arbetet med att sätta upp sargen tänker vi göra i sommar, säger Anders Axelsson, områdeschef vid kommunen.

- Vi hade aldrig någon tanke på att vi skulle flytta ned belysningen från ishockeybanan vid Tallmogården. Den belysningen är i för dåligt skick, fortsätter Axelsson, mån om att dementera en tidigare uppgift.

En mindre bana är uppspolad och kan användas i vinter. När sargen kommer på plats kan barnen i trakten glädja sig åt att ha tillgång till en minirink på ungefär 20 gånger 40 meter.

Det var kommunfullmäktige som vid sitt budgetmöte i början av december beslutade att investera 150 000 kronor i minirinken.

Men trots att det rörde sig om en liten detalj i kommunens miljardbudget, föregicks beslutet av en hel del diskussioner.

Under höstens budgetarbete sade samtliga partier utom socialdemokraterna ja. S ville dock inte utan vidare godkänna önskemålet men gav med sig efter att ärendet blivit ordentligt utrett.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons