Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minicirkusen krävs på pengar

Annons

Mycket tyder på att det handlar om massutskick och risken förefaller stor att fler har eller kommer att drabbas av oönskade betalningskrav.

- Den här räkningen kommer vi aldrig att betala och jag vill passa på att varna alla andra som kanske får ett liknande krav tillsänt, säger cirkusdirektören Barbro Nordström i mycket bestämda ordalag.

- Man har ju läst tidigare i tidningen om konstiga fakturor och den här är verkligen konstig. Vi har till och med fått ett kundnummer trots att vi inte har en aning om vad det kan vara för verksamhet, fortsätter Nordström.

Räkningen, med bifogat bankgiroinbetalningskort, förefaller mycket kryptisk. Mottagaren får ingen som helst produktbeskrivning av den aktuella tjänsten. Det handlar i princip bara om en krass uppmaning att betala för "artikel 3, kvartalsabonnemang av Gula.info". På minicirkusens räkning handlar det om 5 650 kronor.

Pengarna måste vara inbetalade senast den 9 oktober.

Att komma i kontakt med någon fysisk person med koppling till "företaget" verkar omöjligt. Det enda telefonnummer som finns angivet på fakturan går till ett anonymt telesvar där en inspelad röst talar om att det inte finns plats för fler meddelanden.

Enligt Telias nummerupplysning står dessutom det aktuella numret under så kallade dolda uppgifter vilket definitivt inte gör trovärdigheten större.

- Oavsett vad det här kan vara skulle vi inom minicirkusen aldrig komma på tanken att köpa så här dyra tjänster, slutar Nordström.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons