Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre stöd än väntat till JN Wood

Annons

Ett extra arbetstillfälle istället för tio, det blir resultatet av att länsstyrelsen inte beviljar Rättviksföretaget JN Wood AB mer än en bråkdel av det landsbygdsstöd företaget sökt.

Företagets ägare Jan Nilsson, som hade sökt investeringsbidrag på 1,9 miljoner kronor, är besviken över att länsstyrelsen inte beviljade mer än 91 000 kronor i stöd till investeringar i en pelletpress.

I sin motivering skriver länsstyrelsen att den baserar beslutet på att investeringen ger tio nya arbetstillfällen till fabriken.

Men det stämmer inte, säger Jan Nilsson.

- Detta ger max ett arbetstillfälle, säger han.

Nilsson är förvånad över att länsstyrelsen inte motiverat varför den inte beviljat stöd till de övriga investeringar JN Wood sökt bidrag för.

- Jag kommer att försöka få en förklaring till varför man handlagt ärendet så här. Den totala investeringssumman jag sökt bidrag för ligger på 1,9 miljoner kronor. Det handlar om investeringar i bland annat en ny förpackningslinje och andra maskiner till fabriken.

Börje Hedberg, handläggare av stöd vid länsstyrelsen, säger att motiveringen av beslutet "är en mall länsstyrelsen brukar använda sig av".

- Den övriga investeringssumman fick företaget inte landsbygdsstöd för. Vi har inte hur mycket pengar som helst.

Totalkostnaden för pelletspressen, inklusive installation, beräknas till 860 000 kronor.

JN Wood har idag 23 årsarbeten.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons