Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre ölförsäljning

Annons

STORA SKEDVI
u Stora Skedvi drar många turister varje år.
Kyrkan, hembygdsgården, med nya redskapsmuseet, och kafét med den underbara utsikten över Dalälven plus Vikabröd tillhör publikmagneterna.
Det mesta byggt på ideellt arbete och fri företagssamhet. Men vädret är något som man inte kan göra något åt – inte ens i Stora Skedvi. Det myckna regnandet har satt sina spår i tillströmningen av turister.
Nevzat Gümüs, innehavaren av pizzerian i Stora Skedvi har märkt en nedgång i ölförsäljningen under den regniga perioden.
– Men med värmen kom också en ökad försäljning, säger Nevzat Gümüs.
På sockenkontoret hittar vi en av eldsjälarna bakom Hembygdsmuseet i Stora Skedvi. Det är Erik Andersson som helst vill slippa vara med i tidningen men som ändå ställer upp då han för stunden representerar sockenkontoret.
– Jag tycker att vi har haft ungefär så många besökare som vi brukar. Varken mer eller mindre, säger Erik Andersson, som är i färd med att dokumentera en del historiska saker som skänkts till Hembygdsgården.
På kontoret till Vikabröd hittar vi Gunilla Reuithe, en av ägarna till Vikabröd som har återkommit efter semestern.
– Vi har haft öppet i sommar och sålt bröd. Själva bakningen har stått stilla några veckor men folk har kommit som de brukar, berättar Gunilla.
Ica-butiken har haft besök av tjuvar i sommar och två fönster i entredörrarna krossades.
– Vi är väldigt väderberoende och det kunde ha varit bättre väder. Men med värmen så kommer det fler kunder, säger Kim Källs, innehavare av Ica-butiken.
Att vädret spelar en viktig roll kan Johan Hansson, TJ Service (OK-macken) intyga.
– Tack vare det dåliga vädret så har vi hyrt ut fler videofilmer än vanligt. Det varma vädret nu har inneburit att vi säljer mer dricka och glass, säger Johan.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons