Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre marginaler

Annons

Den ideella föreningen Hedemora - en levande stad har hos kommunen ansökt om en förlustgaranti inför Daldansen 2004. Föreningens önskan är att förlustgarantin för årets arrangemang är på lika villkor som för 2003, då den låg på 100 000 kronor.

Föreningen redovisar en förlust med 332 674 kronor för verksamhets året 2003. Men tack vare den kommunala förlustgarantin, så stannar den redovisade förlusten på 232 674 kronor.

Men årets förlustgaranti ser ut att bli minst 25 000 kronor lägre. Kultur- och fritidsnämnden beviljar föreningen 20 000 kronor och vill att kommunstyrelsen skjuter till ytterligare 55 000 kronor.

Att föreningen Hedemora - en levande stad tvingats lösa ut 2003 års förlustgaranti tillskrivs till stora delar de sena artistavhopp som arrangemanget drabbades av förra året.

Dragplåstret Jill Johnsson drabbades av en halsåkomma och tvingades ställa in sitt framträdande med kort varsel. Ett annat tungt namn som uteblev var E-type som ställde in sin sommarturné.

Att helt säkra sig mot sena artistavhopp och dåligt väder är svårt skriver föreningen i sin framställan.

- Vi vill att föreningen ser till att den får lite bättre koll på sin ekonomi och framför allt att de skriver bättre avtal med de artister de bokar, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Lillemor Gunnarsson (hp).

I övrigt ser Gunnarsson med positiva ögon på Daldansen.

- Daldansen lockar många hemvändare och många Hedemorabor väljer också att stanna hemma under arrangemanget. Det lockar också människor som bor utanför kommunens och länets gränser, på det hela är det bra för affärslivet i stan.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons