Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milljongåva till naturvänner

Annons

Bara räntorna för två miljoner blir årligen 80 000 kronor. Det är fyra gånger mer än föreningen normalt har att använda till sitt arbete under ett år.

Under våren meddelade en man i Rättvik att han hade för avsikt att donera drygt två miljoner kronor till Naturskyddsföreningen.

- Det är inte vi som fått pengarna utan naturen i Rättvik. Givaren är en mycket naturintresserad person som är mån om naturen och olika hotade arter vi har. Det gäller både växter och djur.

- Vi har fått ett uppdrag att förvalta pengarna på bästa sätt och givaren kan lita på att vi gör det. Vi kan till exempel genomföra större projekt, men det kräver också en större arbetsinsats. Donationen medför ett ansvar och det är vi medvetna om. Det ställer krav på oss. Givarens intentioner följer i huvudsak vårt arbete vilket säkert var orsaken till att vi fick pengarna.

- Donationen betyder att föreningen ställs inför en helt ny situation och det betyder naturligtvis att vi får betydligt större frihet, säger Ebbe Evbjer, ordförande i Naturskyddsföreningen i Rättvik.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons