Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöterroristens återkomst

Annons

Det är dags igen för en liten insändare angående det årliga syndrom som drabbar Orsa- borna vid vårens återkomst. Miljöterroristen!

Första maj och glimtar av sol varvat med dis och regn. Vårdkasar, fågelkvitter och vårkänslor som börjar vakna till liv. Även så miljöboven, som har en benägenhet att återuppstå samtidigt.

Måndag morgon: Brutalt uppvaknande ur den goda sömnen av blåsorkester 07.30 cirka. Jerikos murar ska falla verkar det som. Ingen pardon! Tror först att det är sopbilen för det är andra ljud också. En rymdvarelse med något långt munstycke och motor på ryggen far fram över Orsabostäders gräsmattor mittemot. Dammoln far upp i luften. Att en så liten apparat kan föra sånt oväsen.

Det formligen tjuter och oljudet förstärks när det ekar mellan hyreshusen.

Damm och oljud! Följer inte kommunens bostadsföretag EU-direktiv vad gäller miljön? Inne bland bostäder där folk bor och lever och ska finna ro och god sömn inför nya arbetsdagar. Jag ringer i yrvaken upprördhet först tekniska nämnden där jag ursäktar mig för damen som svarar för det var inte deras bord.

Jag ringer till Orsabostäder. Damen där får höra på kakafonien då jag sträcker ut telefonluren stående på balkongen och riktar den mot oroskällan. Beklagar mig å det grymmaste, pulsen på topp, huvudet dunkar och påpekar det olämpliga i att störa Orsainvånarnas morgonro på detta sätt.

Följer man inte EU:s direktiv vad gäller cancerogena avgasutsläpp och decibel? Damen frågar då när dom ska kunna börja sitt arbete. Jag föreslår att dom inför piassavakvastar för grus och sand samt krattor för löven. Det har fungerat förr!

Jag ringer även miljönämnden men telefonsvarare upplyser att dom sitter i möte. Ett förslag: Orsa kommun bör se över sina "arbetsrutiner" och inte själv agera miljöbov!

Vid infarterna till Orsa blir bilisterna upplysta att "tomgångskörning är förbjuden". Är inte detta miljöstörande sätt, tomgångskörning med vidhängande utblås så dammet far så måste miljönämnden själva gå på tomgång.

Bo Brandt

Mer läsning

Annons