Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljötänkande skogsavverkare känner sig utpekad

Annons

I gårdagens NLT berättade Birgit och Lennart Melin om hur de blivit förtvivlade när de kom till sitt fritidstorp på lördagen. Någon hade plogat rakt in på tomten, gjort en rondell, vräkt upp snön i vallar och kört ner buskar. "Det måste vara skogsavverkarna" trodde makarna.

Så var det nu inte. På Flinks Skogsavverknings AB känner man sig kränkt över misstankarna.

- Här kämpar vi för att vara rädda om naturen, kör med miljöolja och värnar om att vara försiktiga och så blir vi utpekade för att göra något sådant.

Att Flinks avverkar vid Klacken är en del av ett naturvårdsprojekt, ett led i att bevara miljö och artrikedom och Flinks är måna om att vara extra försiktiga med marken.

- Jag reagerade själv, hur kan de ploga där. Med skogsmakinerna har vi inte ens varit upp, vi har bara kört en liten bit ovanför parkeringsplatsen, där vi hade i uppdrag att ta bort rishögar och så vidare för att inget ska vara kvar så att det stör.

För att spara marken undviker skogsavverkarna i möjligaste mån att köra när det inte är fruset.

- När vi var klara på eftermiddagen ville vi inte åka utan väntade med att ta hem maskinerna tills klockan sex på morgonen, då det var fruset, bland annat.

Vem som plogat sig fram innanför makarna Melins tomtgräns är fortfarande ett mysterium, men det är definitivt inte skogsavverkarna, konstaterar Flink.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons