Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöskyddet bemöter överklagan

Annons

Men, det är inte djurhållarens förtjänst enligt den lokala myndigheten - utan tack vare den personal som polis-ens anställt.

För ett par veckor sedan stod det klart att den djurhållare som kommunens miljöskydd hårdbevakat hela hösten inte skulle släppa ifrån sig återstoden av djurbesättningen utan vidare.

Djurhållaren anlitade advokaten Björn Henriques som den 15 januari överklagade miljö- och byggkontorets och länsstyrelsens beslut om att omhänderta djurbesättningen på gården.

Björn Henriques hävdade i klagoskriften att djuren på den aktuella gården numera mår bra, och att samtliga åtgärder som krävs för god djurhållning är uppfyllda.

Detta tack vare att ett antal personer ställer upp och hjälper till.

I och med detta avblåstes, via länsrätten, omhändertagandet av djuren som var planerad till den 19 januari.

I yttrandet till länsrätten håller miljö- och byggkontoret med om att djuren sedan den 23 december 2002 har utfodrats ordentligt varje dag.

Likaså konstateras att utgödsling, rengöring och beredning av rena och torra ströbäddar ordnas två gånger per dag.

Dessutom antas det att antalet djur i ladugården minskats, vilket innebär att de uppbundna djuren slipper bli störda av bakomvarande djur. Och så har vindskyddet till utegångsdjuren byggts.

Miljö- och byggkontoret konstaterar krasst i sin skrivelse att det inte är djurhållaren som förbättrat djurens förhållanden.

Att exempelvis vindskyddet byggdes berodde på att de djurskötare som anställts av polisen ville att djuren skulle ha det bra påpekar myndigheten.

Samma sak gäller samtliga de krav som miljö- och byggnämnden förelade djurhållaren redan den 12 november förra året.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons