Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpris till Ida

Annons

Vann miljöpris. 6-åriga Ida Nordebring från Karlstad men med farmor och farfar i Järna vann Naturskyddsföreningens miljöpris.

u Under miljövänliga veckan anordnade Naturskyddsför-eningen i Vansbrobygden en pristävling och vid en mindre ceremoni på söndagskvällen kunde segrarinnan presenteras.

Ida Nordebring hette vinnaren som lyckades bäst av alla med att pricka in rätt svar under den tipspromenad som anordnades under Jolpäronsfesten i Järna. Ida, som är sex år och bosatt i Karlstad, fick på söndagskvällen ta emot priset för sin insats av naturskyddsföreningens sekreterare Per Jobs som överlämnade en stor kartong med miljövänligt tvättmedel, tvål, schampo och andra produkter.

- Vad ska jag med det till, var Idas kommentar till priset, något som fick sekreterare Jobs att med raska steg införskaffa en rejäl chokladkartong och lite annat godis att komplettera priset med.

Böter för gasglad Vansbrobo

Förseelsen inträffade utmed riksväg 26, i höjd med Mora ridklubbs anläggning strax söder om Mora i riktning mot Vansbro. Den gasglade erkände gärningen direkt på platsen men polisen menade att överträdelsen var så grov att ärendet överlämnades till åklagare. Utöver bötesbeloppet får mannen räkna med att vara utan körkort under en tid.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons