Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartister blir inte uteslutna

Annons

Nu har miljöpartiets styrelse bestämt sig, Warren och Agneta Willey, Grangärde, får stanna kvar i miljöpartiet liksom Kjell Haneskog, Grängesberg.

Partistyrelsen har fattat beslutet att ingen i trion ska uteslutas. Något som miljöpartiet i Dalarna krävde i fjol höst.

Detta sedan de tre aktuella personerna engagerat sig och företrätt Folkkampanjen för sjukvården i landstingsvalet.

Warren Willey ska dessutom ha gjort utspel och uppträtt kritiskt mot miljöpartiet i media. Genom detta menar länsledningen att Willey agerat osolidariskt och därför borde uteslutas.

Partistyrelsen har nu fattat sitt beslut och detta innebär att det inte blir någon uteslutning. Partisekreteraren Håkan Wåhlstedt konstaterar:

"Mot bakgrund av att tre medlemmar agerat på ett sätt som är mycket tvivelaktigt har jag övervägt att föreslå att en uteslutningsprocess inleds. Detta även om det skulle medföra en kraftig turbulens på kort sikt.

Men jag väljer att istället föreslå en strävan om en överenskommelse med de berörda innebärande en långsiktig stabilitet i såväl regionen som lokalavdelningen i Ludvika."

Wåhlstedt konstaterar att arbetet i regionen och landstingsgruppen under vintern och våren fungerat tillfredsställande. Detta gäller även arbetet lokalt i Ludvika.

Wåhlstedt har haft samtal med Warren Willey:

"Den ledande miljöpartisten i Ludvika, Warren Willey, har lovat att fokusera på lokalavdelningens arbete och därmed avstå från att engagera sig i regionens arbete.

"Han kommer dessutom successivt att trappa ned sitt aktiva arbete och istället dela med sig av sina erfarenheter och bidra till att andra med kraft kan vidareutveckla lokalavdelningen i Ludvika".

NLT har inte lyckats att få någon kommentar från Warren Willey som är bortrest på semester.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons