Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet på tomgång

Annons

Miljöpartiet har nu gett sig i kast med avgasproblemet från biltrafiken.

De är ledsna på stadsfolk, som har råd att köpa så kallad stadsjeepar. De spyr ut för mycket avgaser på grund av deras kraftiga motorer.

Att varenda bil och motorcykel spyr ut avgaser alldeles i onödan har miljöpartiet inte upptäckt. Motorfordonen går med lyset tänt, dag som natt. Att producera elektrisk energi kostar, vad det gäller fordonen, större åtgång av bränsle.

Jag skulle förmoda att om lyset fick släckas vid fullt dagsljus skulle landet slippa importera ett par oljelastfartyg varje år och samtidigt slippa alla de avgaser, som på detta sätt inte blev producerade.

Den miljöpartist som inte förstår detta kan göra ett prov. Låt motorn gå på tomgång. Tänd lyset och han skall höra att motorn arbetar tyngre. I detta sammanhang kan man undra om en förare, som inte kan se ett fordon i fullt dagsljus utan tända lampor, är lämplig att vistas i trafiken.

En god vän till mig sade att miljöpartiet inte gjort annat än jävelskap. Med tanke på att miljöpartiet gjorde så att socialdemokraterna fick majoriteten i landstinget, kan jag hålla med honom.

Rune Gustavsson

Mer läsning

Annons