Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet flirtar med de unga

Annons

Miljöpartisterna Stig Fredriksson, först på kommunalvalslistan, och Paul Rimmerfors kommer bärande på fem stora plakat. Där har de slagit fast lokala mål som partiet kämpar för.

Möjligheten att göra om lokstallarna för ungdomsverksamhet utreds sedan en tid tillbaka av partiet tillsammans med engagerade från Kulturpalatset och Stiftsgården samt nattvandrare.

- Det är många viljor som är ute efter det här området, men vi tror att det går att få igenom. Vi ligger bra till vad gäller EU-bidrag också, de stödjer gärna ungdomsverksamhet i glesbygd, säger Paul Rimmerfors.

Övriga plakat handlar om att främja lokal matproduktion till exempel genom grönsaksmarknad på torget.

Att ha fler vuxna i skolan, som kuratorer, sköterskor och psykologer.

Att låta de boende i Rättviks bostäder bestämma över sin närmiljö, i stället för att styrelsen ska göra det.

Det femte slagordet handlar om förbättrade arbetsvillkor inom den offentliga sektorn. De som har de tyngsta arbetena ska få de pengar som finns avsatta för fritidsaktiviteter och använda dem till träningskort för att kroppen ska orka med.

- En annan åtgärd är 3:3 systemet, som vi redan fått igenom på en del arbetsplatser. Det innebär att man arbetar tre eller fyra dagar, för att sedan vara ledig i tre dagar. Vi har fått mycket positiva resultat där det här schemat använts, säger Stig Fredriksson. För övrigt har miljöparitet liksom inför förra valet, ett gemensamt valmanifest med m, fp, c, spi och kd. De hoppas fördubbla sina mandat till två och tycker att de klarar sig bra i fullmäktige trots att de är ett litet parti.

- Vi har påverkat långt över vårt enda mandat den här perioden, säger Paul Rimmerfors.

JOSEFIN OLEVIK

Mer läsning

Annons