Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonstöld i Orsa

Annons

Motorföretaget "Snow ´n Racing" är beläget på Orsa industriområde.

Gärningsmännen har någon gång efter midnatt sågat upp en järndörr försedd med ett hänglås och sedan tagit sig in i butikslokalen.

Väl inne i affären har de lyckats manipulera larmet så att det satts ur funktion, en aktion som tyder på ett stort tekniskt kunnande.

Larmurkopplingen innebar även att tjuvarna i lugn och ro kunde plocka med sig varor för drygt en miljon kronor. Bland annat stals sexton cross-motorcyklar av mindre modell, fem båtmotorer och tre stycken elverk.

Gärningsmännen visste med största sannolikhet exakt vad de var ute efter, för man hade lämnat kvar de varor som uppskattas ha "lägst andrahandsvärde". Troligtvis har stöldgodset sedan fraktats iväg med ett större fordon för att säljas vidare.

Tullmyndigheten underrättades snabbt på onsdagen och därför kan stöldgodset fortfarande finnas kvar i landet, kanske till och med i länet.

Polisen är därför mycket intresserade av allmänna iakttagelser. Snow ´n Racing har även utlovat en belöning till de tips som leder till att brottet klaras upp.

JEANETTE LUNDBECK

Mer läsning

Annons