Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Miljonmuseum" fick nobben

Annons

Så har miljöpartiet resonerat i en motion, där bland annat antalet "allmänhetens frågestund" föreslås bli fler trots att ytterst få utnyttjat möjligheten.

Vidare har partiet efterlyst mer information om viktiga frågor via närradion och en presentation av inlämnade motioner på kommunens hemsida.

Men fullmäktige lät sig inte övertygas om behoven, utan hänvisade precis som kommunstyrelsen till att andemeningen i motionen redan är uppfylld eller kommer att bli det.

Fullmäktige - ingen diskussionsklubb

SMEDJEBACKEN. Miljöpartiet och vänsterpartiet har i en gemensam motion föreslagit att fullmäktige ska sammanträda oftare.

I dagsläget hålls möten varannan månad. Motionärerna anser dock att mötena ska hållas varje månad med undantag av semestermånaden juli.

Men fullmäktige gör tummen ner. Svaret lyder att dagens sammanträdesfrekvens står fast. Däremot kommer möjligheten att bjuda in till temadiskussioner att användas.

- Fullmäktige är ingen allmän diskussionsklubb. Vi kommer hit för att fatta beslut, deklarerade Leif Nilsson, s, vid onsdagskvällens sammanträde.

Mer läsning

Annons