Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner borta ur Sunnansjö Spa

Annons

Med Sunnansjö Spas konkurs drabbas också videoprojektet med 4,1 miljoner videokasetter som sysselsatte ett tiotal och Söderhamnsföretaget 2Find Communication Center som startades i början av mars i samarbete med Uppsala-företaget BM System-utveckling.

Per Gisslen låter inte optimistisk när det gäller rekonstruktion av de två projekten men Tallmogården har redan flera intressenter.

- Vi har via lönegarantin ordnat lönerna och sagt upp personalen. De flesta har en månads uppsägningstid.

- Men har redan flera intressenter som anmält att de vill ta över driften av Tallmogården. Spaverksamheten tror vi ska kunna fortsätta. Vi har nu en trepartsdiskussion mellan oss, intressenterna och fastighetsägaren, säger Gisslen som i så fall tror att ett 25-tal jobb kan räddas.

- Lösningen måste gå snabbt med tanke på att personalen annars försvinner, säger Gisslen.

Konkursförvaltaren bedömer att Sunnansjö Spas konkurs kommer att medföra en stor brist i konkursboet.

- Just i dagsläget har jag svårt att ge en siffra, fem-sju miljoner kanske. Det är mycket med tanke på den korta tid bolaget drevs, säger Gisslen.

Gisslen har ännu inte heller hunnit bringa sig en uppfattning om det är en oren konkurs som går vidare till åklagare.

- Jag vill inte uttala mig ännu. Vi utreder förutsättningslöst och får sedan ta ställning om vi ska göra en anmälan. Men det kan ju också finnas andra som vill göra en anmälan, säger Gisslen.

Bland annat finns kopplingar mellan anställda inom Sunnansjö Spa, 2Find Communication Center och de fyra Orbletkonkurserna som också finns vid Falu tingsrätt.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons