Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljönämnden måste spara 170 000 kronor Saknade hälsoperspektiv

Annons

FALUN. Fritidsstyrelsen har arbetat fram ett förslag på idrottspolitiskt handlingsprogram. Det innehåller uppslag hur Falu kommun ska stödja idrottsföreningarna och utveckla samarbetet mellan föreningarna, kommunen, skolan och näringslivet. För-slaget är nu ute på en bred remiss och i går tog miljönämnden ställning till det.

Miljönämnden kom med en rad kompletteringar för att göra programmet tydligare och precisare. Dessutom framförde man önskemål om att hälsoperspektivet borde arbetas in i programmet och att satsningen på barn och ungdom skulle ges större tyngd.

Fritt fram att tycka till om Rottneby

FALUN. I Falu Kuriren häromveckan stod det att Rottneby ska bli naturreservat. Men det var att gå händelserna lite i förväg, och troligen kommer kommunfullmäktige inte förrän i början av nästa år fatta slutgiltigt beslut i frågan. Förslag på en skötselplan för ett naturreservat är dock ute på remiss, fram till den 30 juni går det att tycka till om förslaget.

Träd bröts av

FALUN. Elsborgskyrkans församling har anmält en skadegörelse vid sin lokal på Myntgatan. Där har ett högt träd brutits av under helgen.

Promenerade

över parkerad bil

FALUN. Någon gång mellan onsdag och torsdag förra veckan har någon gått över en bil som stod parkerad på Slaggatan. Bilens ägare rapporterar intryckningsskador och repor på bilens bagagelucka, tak och motorhuv, och har polisanmält händelsen.

Fönsterkross

FALUN. Falu kommun har polisanmält två fall av skadegörelse den senaste tiden. Ett fönster har krossats på Toftaskolan i Toftbyn och ett fönster har krossats vid Lundens daghem på i Falun.

Cyklar - tur och retur

FALUN. I slutet av april stals en cykel från Daniels väg. Men så i måndags upptäckte ägaren sin kära tvåhjuling som stod parkerad och låst på Stora torget. Cykeln beslagtogs av polis som nu får göra äganderättsutredning. Under helgen försvann också en svart mountainbike från Barbros gränd.

Mer läsning

Annons