Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljönämnden griper in mot bilverkstad

Annons

Bilverkstaden ligger i ett bostadsområde och sedan i september 2001 har upprepade klagomål från närboende om störande buller, lukt från avgaser och lösningsmedel kommit in till miljökontoret.

I oktober 2001 besökte därför miljökontoret bilverkstaden och klargjorde för ägaren det olämpliga i att ha en bilverkstad i närheten av ett bostadsområde, eftersom verksamheten ofrånkomligt ger upphov till både buller och luftföroreningar från lack och rengöringsmedel.

Ägaren berättade då att han planerade att flytta verksamheten därifrån vid årsskiftet och att han höll på att leta efter en ny lokal.

I december meddelade dock ägaren att flytten först kunde ske i månadsskiftet mars-april. Miljönämnden beslutade då att ägaren på olika sätt omedelbart måste begränsa verksamheten för att minska lukt- och bullerproblemen.

Två nya inspektionsbesök gjordes i april och maj i år. Miljökontoret noterade då att en hel del skrot fanns kvar i verkstaden och eftersom ägaren inte följt tidigare beslut har miljönämnden nu beslutat att ägaren senast den första september måste flytta verksamheten och städa lokalerna. Om han inte gör det kommer han att få betala böter på minst 1 500 kronor.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons