Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Miljön här är fantastisk"

Annons

- Miljön här är fantastisk. Vi kunde inte ha fått det bättre. Och det bästa av allt är att vi kan erbjuda den till alla dem som kommer till oss.

Projektledare Magnus Johansson vid Ermant AB, dotterbolag till Klippan, var minst sagt mycket nöjd med flytten till Erlandsforsgården när de nya lokalerna officiellt invigdes på tisdagen.

Över 300 personer hade sökt sig till Domnarvet för att titta på de nya lokalerna och samtidigt få information om Klippans verksamhet, som växt kraftigt under de senaste åren.

- Vi har den här invigningen för att visa vad vi jobbar med i dag, säger Magnus Johansson. Vi tror nämligen att inte alla vet att vi har den breda kompetens och utbud som vi faktiskt har i dag.

Klippans verksamhet 2004 vilar på fyra ben: rehabilitering, som hela tiden växer i omfattning, Hjälp och stöd till arbetssökande, Kontinuitet, unga som behöver stöd, och Ermant, personalutbildning, en verksamhet som också växer kraftigt.

Dagen till ära hade en rad gästföresläsare inbjudits, bland dem organisationskonsult Else Ekstedt, chefredaktör Göran Greider, Jonas Bergqvist från Leksands IF samt Maria Drugge, Anders Bjurström, Sylwe Olsson och Nocke Eriksson från Klippan. De sistnämnda berättade om Klippan genom årens lopp, Klippan i dag och vad som kommer att hända i framtiden. Greider i sin tur talade om mänskliga möten och Bergqvist om lagarbete, båda ämnen som är centrala för Klippans verksamhet.

Else Ekstedt, som under alla åren varit något av en mentor för Klippan, hade valt att tala om entreprenörskap och om vad det är som gör att saker händer. Honnörsord i sammanhanget, ansåg hon, vara grundsyn och värderingar.

Förutom de många föreläsningarna kunde besökarna gå runt i lokalerna och få information om Klippans verksamhetsgrenar vid olika stationer.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons