Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöförstörarkommunen Leksand

Annons

Så får man då åter igen all anledning att gratulera alla Leksandsbor till ännu en kommuntitel. För nog gör väl Leksands kommunledning allt den kan för att leva upp till epitetet alla tiders miljöförstörarkommun.

Inte nog med att man fortfarande, dygnet runt, pumpar orenat och i högsta grad giftigt lakvatten rakt ut i Siljan från Lindbodarnas slumrande deponi (läs övertäckta tickande miljöbomb). Nej, nu ska de också en gång för alla se till så att Mashavet (Siljan) går exakt samma öde till mötes som sjön Molnbyggen.

Det finns bara en rimlig förklaring till varför Bo Pettersson och hans kommunledning kämpar med näbbar och klor för att den redan ökända fiskodlingen ska utökas i Siljan och det är av den enkla anledningen att man ska ha någon/något att skylla på när slutligen lakvattnet från Lindbodarna förstört hela Siljan.

Vad som dock förvånar undertecknad är varför övriga kommuner runt Siljan (så när som på Nusnäs fiskefolk) stillasittande bara tycks se på när en grupp ryggdunkande gubbar i Leksand förstör deras gemensamma sjö som har ett sådant oerhört framtida värde för kommande generationer.

Det är hög tid att vakna nu Mora, Orsa, Rättvik, Gagnef och alla andra nedströms kommuner och göra något för era barn och barnbarn, för det är ju de som får ta reda på skiten efter Leksands kommunledning!

OVE PETTERSSON (RÄTTVIK SÅ KLART)

Mer läsning

Annons