Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöfarlig verksamhet - med våra skattepengar!

Annons

Kommunledningarna i Falun och Borlänge har beslutat att till Vägverket låna ut dina och mina pengar för att påskynda bygget av en förbifart vid Sala. Deras kollegor i södra länsdelen applåderar och tillskjuter pengar för räntekostnader.

Enligt Peter Hultqvist skall man då bygga bort den så kallade Salaproppen, en propp som skapats av SJ:s prispolitik, vilken gör att privatbilister väljer att köra bil till Stockholmsområdet. Enligt Hultqvists artikel består trafiken till 10 procent av nyttotrafik, är då 90 procent onyttig trafik?

Det borde vara naturligt för en resenär eller en familj i vårt område att välja det miljövänliga tåget, bilresan är bara bekväm i det ögonblick då resan startas, Du väljer själv avgångs-tiden! Sedan blir resan dyr, farlig och miljöpåfrestande, var ska vi parkera? Oj, kostar det så mycket? Trängselskatt, oj, hur gör vi? Om trafiksystemen istället samverkade, billig hämtning i bostaden, familjebiljett, dygnskort på SL ingår, då skulle det vara naturligt för oss alla att välja tåget eller bussen - och Salaproppen skulle inte finnas!

Tyvärr sänder våra kommunledningar en konstig signal: Fortsätt att köra bil, smutsa ner i luften, vi betalar - med dina pengar!

SASSA

Mer läsning

Annons