Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljödom överklagas

/
  • Trodde på hjälp. – Jag trodde att länsstyrelsen skulle hjälpa oss här i länet, säger förvaltare Börje Cedeskog om länsstyrelsen överklagan av Ejforsens kraftstation.
  • Prövas igen. Nu ska också miljööverdomstolen pröva frågan om kraftstationen vid Ejforsen i Fuluälven ska få byggas upp igen.

Annons

- Jag kan inte säga att jag är överraskad. Att kammarkollegiet skulle överklaga var väl tämligen väntat, även om jag inte riktigt förstår deras bevekelsegrund mot bakgrund av att kollegiets uppgift ska vara att tillvarata det allmännas intresse, säger Börje Cedeskog som är förvaltare vid Transtrands besparingsskog som står bakom kraftverksplanen.

- Däremot är jag litet beklämd över att länsstyrelsen går emot våra planer. Jag tycker att länsstyrelsens uppgift är att hjälpa till i länet och inte motarbeta. Men det har ju varit en del turer där också, då man plockat bort och kört över medarbetare som varit positivt inställda till Ejforsens kraftstation, säger Cedeskog.

Överklagningarna innebär att det kommer att bli en ny runda med granskning av förutsättningarna för att få bygga upp en ny kraftstation vid Ejforsen.

Den här gången blir det miljööverdomstolen vid Svea hovrätt som kommer att granska ärendet och de domskäl som miljödomstolen i sin behandling har kommit fram till.

Bland ortsborna i Sörsjön har kraftstationsplanerna starkt stöd och då miljödomstolen gjorde besök på platsen demonstrerade byfolket för att visa sitt stöd.

- Miljödomstolen resonerade förnuftigt och jag har förhoppningar om att miljööverdomstolen ska komma till samma ståndpunkt, säger Börje Cedeskog

Mer läsning

Annons