Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mild vinter glädjer Börje

Annons

I hans lokaler vid Marnäs torg är det full ruljans hela tiden. Cyklar säljs direkt eller via firmans näthandel. Samtidigt handlar det om livlig verksamhet med översyn och reparationer av cyklar och tillhandahållande av reservdelar och olika tillbehör.

Under en normal vinter brukar det vara betydligt lugnare hos cykelhandlarna. I mitten av oktober ställer många undan sina hojar för att invänta nästa vår. Andra, som använder cykeln till och från jobbet, sätter på dubbdäcken och trampar vidare.

När det gäller försäljningen av cyklar kan Lindberg glädja sig åt ett rejält uppsving.

- Från oktober och fram till och med årsskiftet har vi sålt en 65 cyklar. Under samma period förra året sålde vi under 40 så det är ju stor skillnad. Att öka med cirka 20 procent är bra för den här lilla butiken.

-I november när det kom lite snö och det blev kallt några veckor märkte vi att det blev lite lugnare under några veckor men sedan blev det full fart igen.

- Och med den nya näthandeln, som Fredrik Modin har hand om, har vi fått kunder över hela landet från Kiruna i norr till Landskrona i söder, fortsätter Lindberg.

- Vi har även många köpare från Västeråstrakten liksom från Norberg där de har en stor cykelklubb. Det är verkligen roligt.

När tidningen besökte företaget kunde vi bland annat se en order på en riktig höjdarcykel som med tillbehör kostar en Järfällabo upp mot 30 000 kronor.

Hos Claesons cykel på Mogaområdet i Smedjebacken uppges dock verksamheten rulla på i stort sett som vanligt.

- Jag tycker inte att jag märker någon större skillnad bara för att det är en mild vinter utan snö. Men vi har sålt en hel del dubbdäck och det tyder väl på att fler använder sina cyklar även under vintern. De som cyklar i stället för att åka bil sparar mycket pengar nu, konstaterar Krister Kvastegård på firman.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons