Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milan firade med tårtkalas

Annons

Det var fest i dagcentralen på Milan i går. Servicehusets boenderåd låg bakom firandet som samlade de flesta av de boende.

Sven-Olof Anderssons band stod för den musikaliska underhållningen, ett collage med tidningsurklipp och foton från Milans tioåriga historia fanns till beskådning och alla bjöds på kaffe med tårta.

- Inget annat servicehus har ett så aktivt boenderåd, som det som vi har här.

- Den som vill flytta till ett servicehus med ett bra socialt liv, ska definitivt flytta hit, säger enhetschefen Sonja Låås.

En som är med i det aktiva boenderådet är Lars-Erik Persson. Han berättar att de arrangerar mängder av aktiviteter för de boende.

- På tisdagar är det dart och bingo. Onsdagar har vi bingo med bingo-Britta. Hon är mycket känd här i huset. Och på torsdagar spelar vi boccia, säger Lars-Erik Persson.

Med på jubileumsfesten fanns också Milans första chef, Inga Hansson.

- När Milan startades sa jag till de boende att det här är ert hus. Personalen kommer att finnas där och ställa upp, men det är ni som ska hitta på saker, säger hon.

Då bildades boenderådet som sedan dess har arrangerat utflykter, gudstjänster, musikunderhållning, helgfiranden, surströmmingsfester, korvgrillning och mycket annat.

Alla aktiviteter finansierar de boende själva.

- Vi får in pengar på bingon, lotterier och så har vi haft en loppmarknad, berättar Lars-Erik Persson.

Britta Dahlholm bor på Milan och hon tycker att boenderådet, som hon tidigare har varit med i, gör ett mycket gott arbete.

- Jag tycker att bingon är det roligaste. Det är ju jag som är bingo-Britta, säger hon och skrattar.

För de boende väntar närmast en utflykt till Morhagen och sedan midsommarfirande - naturligtvis med en riktig midsommarstång.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons