Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael belönas för sin framåtanda

Annons

uMikael Sys, 24 år, är van att hålla många bollar i luften. Under flera år studerade han vid högskolan Dalarna samtidigt som han arbetade vid ICA på Kyrkogatan. Dessutom har han varit aktiv inom innebandyn som spelare, domare och till viss del tränare.

För hans framåtanda och hårda arbete belönas han nu med ett stipendium på 5 000 kronor från Dagmar och Bertil Wåghälls Ungdomsfond.

- Pengarna kommer att gå till en intern butiksledarutbildning inom ICA, berättar Mikael Sys.

Enligt Dagmar och Bertil Wåghälls ungdomsfonds stadgar ska stipendiet "stödja och stimulera ungdomar inom Dalarnas län som visar framåtanda i skolan, inom idrotten eller inom den fria handelns område samt främja deras möjligheter till vidareutveckling".

För Mikael har strävan framåt alltid varit en självklarhet. Redan under grundskolan var han fast besluten om att han en dag skulle bli chef och driva ett eget företag. Än är drömmen inte nådd men Mikael är på god väg.

- I dag är jag avdelningsansvarig för mejeri, frys och ost, berättar Mikael Sys.

Mikael hoppas att han inom en snar framtid kommer att driva en egen butik någonstans i Sverige.

- I september jag på butiksledarutbildningen och då kommer pengarna från stipendiet till användning, säger Mikael Sys.

Även om Mikael ser sig själv som både framåt och målinriktad men tackar han till viss del sina föräldrar och idrotten för sin karriär

- Grunden till att man kommer långt är att man har en trygg miljö med föräldrar som ställer krav så man hamnar rätt i samhället, säger Mikael Sys.

Han hävdar även att idrotten har stor betydelse där lagmoral är väldigt viktig. Mikael har skaffat sig både utbildning och erfarenhet under några års studier vid Högskolan Dalarna. Studierna har han klarat av utan några studielån tack vare hårt arbete i affären samt viss inkomst som domare i innebandy och fotboll.

- Det har varit jobbigt men väl värd mödan, säger Mikael Sys.

SOL JENNY ERSSON

Mer läsning

Annons