Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsverket förhandlar om lokaler i tingshuset

Annons

Det var under förra året som Ludvika tingsrätt trappades ner successivt. Redan i april försvann inskrivningsmyndigheten, i juli slutade personalen att hantera bouppteckningar och den 1 september gick rätten upp i Falu tingsrätt.

Sedan dess har den för staden så monumentala byggnaden stått mer eller mindre öde så när som på delvisa uthyrningar av mer tillfällig karaktär.

- Vi har två intressenter, bekräftar Kenneth Stefansson på Stenvalvet.

- Det är ju gott om plats i huset och båda intressenterna kan hyra. Förhandlingar pågår men ännu har vi inte kommit så långt att vi har börjat skriva några förslag till kontrakt.

Stefansson vill inte avslöja vilka de båda presumtiva hyresgästerna är. Han nöjer sig med att säga att det handlar om en statlig verksamhet respektive ett privat företag med inriktning på serviceverksamhet. En tredje intressent, ett så kallat callcenter, har fallit bort.

- Serviceföretaget är redan etablerat i Ludvika men de vill byta till bättre lokaler, berättar han utan att avslöja för mycket.

- Representanter har tittat på lokalerna och vi har även pratat hyror. Båda har uttalat ett klart intresse och har sagt att lokalerna i tingshuset skulle passa deras verksamheter.

Den statliga verksamhet som Stefansson syftar på är Migrationsverket. Det omtalar Mats Åkerlund på administrationen i Sundsvall.

- Det hänger samman med att vi håller på med en omorganisering. I dag sorterar våra kontor i Ludvika och Horndal under enheten i Gimo men det kommer att ändras.

- Nu står vi i grepp att utöka med Hofors och vi söker för närvarande en enhetschef för Ludvika, Horndal och Hofors. Rekryteringen är inte klar och det är heller ännu inte bestämt var den nye chefen ska sitta, fortsätter Åkerlund.

Enligt vad tidningen erfar är det chefens placering som kan komma att bli avgörande för om Migrationsverket ska hyra nya lokaler i tingshuset eller inte.

Åkerlund när en förhoppning om att tjänsten ska kunna tillsättas någon gång under augusti eller september.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons