Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarsolen fanns inomhus

Annons

Mitt i det regniga midsommarfirandet kunde besökarna i Nås kyrka njuta av en stunds solsken när sångerskan Anna Eiding med ensemble framförde ett antal vanliga och ovanliga sommarsånger.

Konserten öppnade med den traditionella Visa i midsommartid och redan då stod det klart att regnet utanför inte kunde rå på den sommarkänsla som finns i de traditionella sommarsångerna. Hela konsertprogrammet präglades av den blandning av vemod och glädje som präglar det svenska midsommarfirandet. Traditionella visor blandades med Mozart, Andrew Lloyd Webber och sånger ur Kristina från Duvemåla. Anna Edings sång lyfte kyrkan och fick besökarna att för en stund glömma regnet utanför och de närmare 200 personer som fanns i publiken var inte sena att tacka med rungande applåder. Sången varvades med instrumentala framföranden med stråkar och klarinett. Anders Emilson, klarinett, stod också för arrangemang till flertalet av melodierna.

- Det här är musik att ta med sig till en öde ö och musik till midsommar, sade Anders inför den långsamma satsen ur Mozarts Klarinettkvintetten.

Konserten avslutades med Hemma och Modern och barnet ur Kristina från Duvemåla. Då rådde det inget tvivel om att midsommarkänslan inte behöver sol för att hitta fram till hjärtat.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons