Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarmaran

Annons

Enar Steinholtz är snart 75 år och har ett förflutet som gångare på elitnivå med tre andraplatser i SM som fina meriter. En vinst i veteran-SM i löpning och 26 Lidingölopp finns också i de här gamla benen.

De tre andra herrarna på löpbanan; Per Westin har 45 maraton bakom sig, Sven Johansson har sprungit hela 53 magiska 42 kilometerslopp och Lennart Skansgård hann med ett 20-tal innan han på grund av sjukdom hamnade i rullstol.

Sedan tidigt 90-tal har dessa herrar haft som tradition att springa 53 varv på Lugnets löparbana på midsommaraftonens morgon. Det blir en halvmara och tar drygt två timmar.

Det hela var från början Per och Lennarts idé. De två träffades som sig bör på en 15-kilometersbana. Deras gemensamma intresse förde dem sedan till både New Yorks och Paris maror och till att springa fem mil runt Runn och att varje år springa den smått klass-iska midsommarhalvmaran på Lugnet.

- Det är väl vansinnigt egentligen, men det är det som är kul, säger Per Westin.

Inte ens det faktum att Lennart fick MS 1995 har satt stopp för traditionen. Han bara vevar sig runt i stället med sin cykelstol, och som uppvärmning har han redan vevat sig de fyra kilometerna från Kvarnberget till Lugnet...

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons