Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarkonsert i Sollerö kyrka

Annons

Omkring 200 personer bänkade sig på midsommarafton i Sollerö kyrka för att serveras "Glädjens blomster" som var rubriken på den traditionella midsommarkonserten framförd av musiker med lokal förankring.

Mixen av det lokala var fem musiker från Sollerön och två från Venjan. Börje Vennberg, saxofon och sång och Kristina Karis, psalmodikon, bas och sång var gästmusikerna från Venjan och öns egna förmågor var Claes Meyer, flöjt och sång, Maja Karlsson, fiol, mungiga, bas och sång, Maria Lindgren, fiol, sång, Agne Samulesson, gitarr, bas, tambourine och sång, samt Britt-Inger Nilsson, orgel, flygel, fiol och sång.

Tillsammans framförde de sju musikerna ett blandat program med musik som omspände något årtusende. Det äldsta stycket härrör från 900-talet och den senaste skapelsen, "Desperado" kan dateras till 1970-talet.

Konserten, som pågick en timme, fick även lite internationell prägel i form av en hyllning till Norge och 100-årsminnet av unionsupplösningen. Musikerna framförde den norska hymnen "Seiersang".

För många har vår och försommar även inneburit vedklyvning och kanske det var alla "widåkaller" som hyllades när den franska sången "Fyra vedträn" framfördes.

Mellan musikstyckena berättades en och annan anekdot och som avslutning upptogs en kollekt som inbringade cirka 4 000 kronor som tillfaller musikverksamheten på Sollerön.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons