Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarglädje i Disponentparken

Annons

- Jansa och Gullarbergs är så trogna. De ställer alltid upp!

De populära musikanterna fick ordentligt med beröm av Kerstin Lindberg när det på midsommardagen var dags för det nionde firandet i Disponentparken i Grängesberg. Många stora och små kom samman till en som vanligt trevlig vistelse i denna ortens prunkande oas.

Att fira midsommar i Disponentparken "dagen efter" har för många Grängesbergsbor, och även en hel del tillresta, blivit en tradition som man vet att uppskatta. Vädrets makter kunde i och för sig ha varit vänligare, men huvudsaken var ju att arrangemanget inte regnade bort.

- Vi har gjort så att vi har firandet på midsommardagen i stället för på midsommaraftonen. Vi vill nämligen inte konkurrera med andra som firar. Bland annat de i Hörks Hage hade ju sitt i går, förklarade Lindberg som liksom övriga funktionärer gläds åt det fortsatt stora intresset från allmänhetens sida.

Stången kläddes, eller majades, emellertid redan under midsommaraftonen. Förberedelser kan ju inte betraktas som någon konkurrensnackdel...

Stångresningen och dansen kring den vackert smyckade symbolen var en höjdpunkt i programmet, för de många små i synnerhet. De uppskattade musikanterna spelade gladeligt till danslekarna. Lekledare var Kicki Buscholtz som höll igång på ett medryckande sätt.

Serveringen var öppen hela tiden och det blev strykande åtgång på kaffe med gott tilltugg. Deltagarna kunde även passa på att njuta av den vackra parkens rika fägring. Bland annat är den nu generöst blommande rhododendrondalen, en mycket attraktiv sevärdhet.

FREDDYNYLUND

Mer läsning

Annons