Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommar på sjön

Annons

Midsommarafton i år började inte särskilt bra, molnen hängde svarta på himlen och stundtals vräkte regnet ner. Men närmare kvällen lugnade det ner sig och solen kom fram.

Detta gjorde förmodligen att många valde andra sysselsättningar än att vara på sjön. Även om det var mycket båtar ute så var det tämligen glest nere vid bryggan intill Söderbärkeparken. Där brukar det vara fullt även på vanliga danskvällar.

Många hade trots allt trotsat vädret eller gett sig ut på sjön när det klarnat upp, vid båtklubbens stuga på Svinön hade familjen Andersson gjort ett kortare strandhugg för att senare under kvällen åka vidare till sin stuga på en av de andra öarna.

I Gladtjärn var det ett gäng som lagt sig i en vik med båtarna och på land grillade de och drack trevliga drycker till. De hade för avsikt att ligga där tills det var dags att åka vidare till Söderbärkeparken.

- Senare i natt åker vi hem för att sova, men på midsommardagen ska vi till konferensanläggningen i Gladtjärn för då är det fest där, berättade Ulrika Persson.

Vid Söderbärkeparken hade ett glatt gäng från Fagersta lagt sig med båten och det mesta tydde på att där skulle de bli kvar över natten.

- Det såg mörkt ut på förmiddagen när vi åkte, men nu är det kanon, konstaterade Lennart Fagerman, Fagersta.

De hade för avsikt att gå upp i parken under kvällen och dansa till Expanders orkester som spelade.

Mer läsning

Annons